یکی از راههایی که میتوان طرح مورد نظر را روی البسه یا لوازم پارچهای به وجود آورد، استفاده از روش های چاپ روی پارچه است. اگر طرحی برای لباس خود در نظر دارید که مشابه آن را در بازار پیدا نکردهاید، با ما همراه باشید تا درباره روشهای چاپ پارچه بیشتر اطلاعات کسب کنید.
یکی دیگر از روش های چاپ روی پارچه همانطور که از نام آن پیداست، استفاده مستقیم از رنگ/رنگدانه روی سطح پارچه است. چاپگرهای مورد استفاده برای این روش بسیار گران هستند اما کیفیت فوقالعاده روش چاپ مستقیم میتواند هزینه بالای چاپگرها را توجیه کند.
یکی از معایب این روش چاپ روی پارچه، سرعت پایین دستگاههای پرینتر آن است که علت پایین بودن سرعت پرینترهای آن را میتوان به دقت بالای چاپ توسط این دستگاهها ربط داد.
چاپ حرارتی روی پارچه، یکی از روش های چاپ روی پارچه است که بسیار محبوب بوده و برای کسب و کارهای کوچک نیز مناسب است. در این روش چاپ روی پارچه، طرحهای مورد نظر روی کاغذهای مخصوصی که شفاف نیز هستند چاپ میشوند و توسط همین کاغذها و با استفاده از انتقال حرارت، طرح مذکور روی پارچه چاپ میشود.
روش چاپ حرارتی امکان چاپ هر طرح با کیفیت بالا را روی پارچه فراهم میکند. پرینترهای این روش چاپی، از حرارت بالغ بر ۱۸۰ درجه سانتیگراد استفاده میکنند و میتوانند طرحهایی بسیار پیچیده را روی پارچه به چاپ برسانند. نکتهای که در استفاده از این روش چاپ پارچه باید مد نظر داشته باشید آن است که اگر پارچه یا لباسی که قصد چاپ روی آن را دارید ضخیم باشد ممکن است طرح چاپی شما از رنگ پارچه تاثیر بگیرد.
چاپ حرارتی بهترین روش برای ایجاد سریع طرح روی پارچه است، اما باید در نظر داشته باشید که سرعت این امر ممکن است باعث جدا شدن طرح روی پارچه در کوتاه مدت شود.
معنی لغوی سابلیمیشن تصعید (تبدیل جامد به گاز) است. در این روش چاپ پارچه، جوهر استفاده شده در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد از حالت جامد به حالت گاز تبدیل شده و بر روی پارچه مینشیند و طرح مورد نظر شما را چاپ میکند. البته روش چاپ سابلیمیشن تنها برای چاپ روی پارچه مورد استفاده قرار نمیگیرد و با این روش میتوانید روی لیوان، بشقاب و … نیز طرح چاپ کنید.
کاغذ مورد استفاده در این روش ارزانتر از سایر روش های چاپ روی پارچه هستند، اما جوهر این روش گران بوده و در نتیجه تفاوت فاحشی در هزینه چاپ روی پارچه در روش سابلیمیشن با دیگر روشها وجود ندارد.
یکی از جذابیتهای این روش چاپی، امکان استفاده از آن در کارهای تیراژ بالا و کارهای تکی است و محدودیتی برای تعداد چاپ وجود ندارد. در این روش نیز همانند روش حرارتی روی یک کاغذ طرح را چاپ میکنیم، پس از چاپ طرح روی کاغذ، کاغذ را روی پارچه قرار میدهیم و با گرما دادن به کاغذ مربوطه جوهرها تصعید شده و روی پارچه مینشینند.
چاپ قالبی روی پارچه، روشی است که برای اجرای یک طرح روی پارچه اعم از تیشرت، هودی و… .شابلونهایی به شکل طرح مورد نظر ساخته میشود و از این شابلونها برای ایجاد طرح مذکور استفاده میشود. شابلونهای مورد استفاده در این روش چاپ پارچه میتوانند از جنسهای فلز، چوب، کاغذ یا پلاستیک باشند.
این روش چاپ پارچه بسیار آسان است و اجرای آن نیازی به توانایی خاصی ندارد، اما روش چاپ قالبی بسیار زمانبر بوده و بیشتر برای طرحهای خاص و تکی مناسب است.
چاپ اسپری، یکی از روشهای چاپ پارچه است که همانطور که نام آن نشان میدهد با استفاده از اسپری صورت میگیرد. در این روش از چاپ روی پارچه، از اسپری رنگ به صورت کنترل شده و روی شابلون استفاده میشود تا بتوان طرح مورد نظر را به مرحله اجرا رساند.
چاپ اسپری یکی از روشهایی است که بیشتر در لباسهای آبرنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
روش چاپ باسمه برای ایجاد طرحهای اسلامی-ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. در چاپ روی پارچه به روش باسمه، نقش مورد نظر روی قالبهایی از جنس چوبی یا مسی کندهکاری میشود و در بخشهای مربوط به طرح از رنگ استفاده میشود، سپس برای ایجاد طرح مورد نظر روی پارچه، قالبها به پارچه فشرده میشوند.
قالبهای مورد استفاده در این روش چاپی چندبار مصرف هستند و با استفاده از آنها میتوان چندین بار طرح مورد نظر را روی پارچه استفاده کرد.
همانطور که از نام این روش چاپ روی پارچه میتوان حدس زد، در این روش توسط یک دستگاه، طرح مورد نظر روی پارچه چاپ میشود. در این روش چاپ پارچه، طرح مذکور توسط کامپیوتر طراحی شده و به پرینتر داده میشود و پرینتر به طور مستقیم طرح را روی پارچه چاپ میکند. پس از چاپ تصویر مربوطه روی پارچه، به آن در یک تونل حرارتی، گرما داده میشود تا طرح مورد نظر خشک و ثابت شود.
استفاده از این روش چاپی برای ایجاد طرحهای خاص و فانتزی بسیار مناسب است و چاپ دیجیتالی روی پارچه از سرعت بالایی نیز برخوردار است و در مدت زمان کم میتوان البسه زیادی با طرح مورد نظر به چاپ رساند. کیفیت چاپ پرینترهای DTG بسیار بالا است و حتی میتوانید برای طرحهای موجود سایه نیز ایجاد کنید و در چاپ هیچ رنگی در این روش محدودیتی نخواهید داشت. هزینه چاپ روی پارچه با استفاده از روش چاپ دیجیتالی جدا از خرید دستگاه پرینتر آن، نسبت به روشهای دیگر پایینتر است که البته در این روش چاپ، در تیراژ بالا هزینه چاپ به صورت تصاعدی بالا میرود.
از معایب این روش چاپ روی پارچه میتوان به احتمال از بین رفتن طرح چاپی در شستوشوهای مکرر البسه اشاره کرد و دیگر عیب آن، عدم امکان استفاده از این روش برای تمامی پارچههای موجود است. همچنین باید در نظر داشته باشید استفاده از این روش در پارچههای تیره انتخاب مناسبی نخواهد بود.
چاپ اسکرین یکی از روشهای چاپ روی پارچه است که از صفحههای تحت فشار برای چاپ رنگ بر روی پارچه استفاده میشود. در این روش چاپی، برای هر رنگ از یک صفحه جداگانه استفاده میشود، این بدان معناست که اگر طرحی که قصد چاپ آن را روی تیشرت دارید از ۸ رنگ برخوردار است، برای چاپ آن طرح به روش اسکرین به ۸ صفحه نیاز خواهید داشت.
استفاده از این روش برای سفارشهای در تعداد و تیراژ بالا مقرون به صرفه است و در زمانی که تعداد سفارشات زیاد است، استفاده از این روش هزینه چاپ روی پارچه را پایین میآورد. طرحهای چاپ شده با استفاده از روش چاپ اسکرین بسیار با دواماند.
روشهای چاپ پارچه ذکر شده هر یک نیاز به شرایط و فضای خود را دارند و بسته به سرعت و سختی کار آنها، نیازمند به کار گرفتن نیروی متخصص یا ساده خواهند بود. این روشها میتوانند روی انواع پارچهها اعم از تیشرت، هودی، شال و… مورد استفاده قرار بگیرند و لباس ساده شما را به یک لباس بسیار خاص و منحصر به فرد تبدیل کنند.
استفاده از چاپ روی پارچه میتواند ایدهی یک کسب و کار کوچک و خانگی نیز باشد، با استفاده از چاپ پارچه میتوانید تیشرتهای ساده خریداری و طرحدار کنید و آنها را به قیمتی بالاتر به فروش برسانید.
نوشته شده توسط:نسیم یوسفی
بازاریابی چاپی می تواند راهی موثر برای دستیابی به مشتریان بالقوه باشد، زیرا به شما امکان می دهد اطلاعات ملموسی درباره شرکت یا محصول خود در اختیار آن ها قرار دهید.
به طور کلی، بروشور و کاتالوگ، اطلاعاتی در مورد یک کسب و کار، محصولات و خدمات آن ارائه میدهند. اما تفاوت بروشور و کاتالوگ چیست؟
صنعت چاپ جهان آن طور که در ایران وانمود میشود نشر را کنار نگذاشته بلکه در حال تبدیل فناوریهای چاپ انبوه به خدمتگزارانی برای بازار سفارشات کمتیراژ است که نمونههایی از این فناوریها را در ماشینآلات چاپ گاس میتوان دید.
شناخت رنگ و طریقه به کارگیری صحیح رنگ، یکی از ملزومات حیاتی یک طراح است که باید نسبت به آن شناخت داشته باشد، زیرا چاپ خوب بازتابی از یک طراحی خوب واصولی است.
نحوه چاپ سررسید سفارشی : تمام مراحل به صورت اختصاصی برای شرکت سفارش دهنده طراحی و چاپ می شود و به علاوه طراحی و نحوه چاپ سررسید سفارشی به نوع کسب و کار و محیط کار و …. نیز بستگی دارد.
حتما تا کنون بارها به این فکر کردهاید که برای تبلیغ کسب و کار خود کارت ویزیت چاپ کنید. اما آیا از سایز طراحی کارت ویزیت و ابعاد استاندارد آن اطلاع دارید؟ آیا تا کنون به این فکر کردهاید که چرا همه کارتها سایز و اندازه یکسانی دارند و ابعاد کارت ویزیت چرا اهمیت دارد؟