@tolouprint

@tolouprint

09352165009

۰۹۱۵۳۵۳۲۳۶۲

منو دسترسی

چاپ افست چیست؟

1399/07/04 در ساعت 15:18:00

صنعت چاپ، یکی از صنایع گسترده است که انواع نسبتا زیادی دارد. از انواع چاپ می توان به چاپ افست، چاپ سیلک، چاپ لتر پرس، چاپ ملخی، چاپ دیجیتال و لارج فرمت اشاره کرد. در ادامه این مقاله به توضیح کامل در مورد یکی از کارآمدترین و مرسوم ترین نوع چاپ، یعنی چاپ افست خواهیم پرداخت.

چاپ افست چیست؟

 چاپ افست چیست؟

  در یک بیان ساده می توان گفت افست، یک سیستم چاپی است که امروزه به طور بسیار گسترده ای برای چاپ موارد مختلفی مثل انواع کاتالوگ، کارت ویزیت، بروشور، پوستر و … که نیاز به چاپ در تیراژ نسبتا بالا با بهترین کیفیت داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

 روش چاپ افست

  چاپ افست در واقع یک روش شیمیایی به حساب می آید که بر پایه تضاد بین چربی و آب می باشد. به این صورت که قسمت هایی که قرار است چاپ روی آنها صورت بگیرد، جاذب چربی بوده و آن دسته از قسمت هایی که چاپی روی آنها صورت نخواهد گرفت، جاذب آب هستند.

به بیان کامل تر باید اینگونه گفت که آنچه که باید چاپ شود روی صفحه ای فلزی به نام زینک منتقل می شود؛ سپس با استفاده از مواد شیمیایی، آن را به قدری حساس می کنند که تنها تصاویر و نوشته ها جاذب چربی باشند و مرکب را به خود بگیرند. پس از آن زینک آماده شده را به دور اولین استوانه می پیچند و در نتیجه طرح آن بر اثر فشاری که روی پوشش لاستیکی استوانه دوم وارد می گردد، درج می شود.

 

 

کاغذی که قرار است چاپ برروی آن صورت بگیرد را به استوانه سوم پیچیده شده و طرح یا نوشته چاپی، توسط استوانه دوم برروی آن درج می گردد.

زینک

همانطور که گفتیم در فرایند چاپ افست به آیتمی به نام زینک نیاز خواهیم داشت. زینک ها در صنعت چاپ به 2 مدل حرارتی و تیراژی دسته بندی می شوند که نوع حرارتی آن، بسیار بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع زینک ها در واقع ورقه های آلومینیومی انعطاف پذیر و نازکی هستند که با کم ترین فشار قوس برداشته و به راحتی خم می شوند. از این رو می توان آنها را روی سیلندرهای ماشین چاپ بست.

پس از بسته شدن زینک روی سیلندر، استوانه هایی ایجاد می گردد که نوردهای مرکب و آب به سادگی می توانند به سطح آن نفوذ پیدا کنند. همچنین باید به این نکته توجه داشت که اگرچه در دیگر روش های چاپ، زینک به صورت مستقیم با کاغذ تماس پیدا می کند، اما در این روش اینگونه نخواهد بود.

 

دستگاه چاپ افست

دستگاه های چاپ افست انواع مختلفی دارند که بر اساس اندازه دسته بندی می شوند. این دسته بندی تقریبا در تمام دنیا یکسان است. در ادامه با این دستگاه ها به ترتیب سایز آشنا خواهیم شد.

دستگاه چاپ افست GTO:

دستگاه GTO ماشین چاپ یک ورقی است. نام این دستگاه مخفف اصطلاح آلمانی Grosser Tiegel Offset است که به معنای “جبران هزینه های بزرگ” می باشد. از این دستگاه معمولا برای چاپ در تیراژهای کمتر از 5000 برگ استفاده می شود. ابعاد کاغذ این دستکاه 35*25 سانتی متر است که به آن “نیم ورقی” می گویند.

دستگاه چاپ افست 2 ورقی:

این نوع دستگاه، جزو رایج ترین دستگاه های چاپ افست در کشور است. اندازه سیلندر این دستگاه 50 در 70 سانتی متر است. هزینه، سرعت و کیفیت چاپ این دستگاه ها بسیار مناسب می باشد. کاغذهایی با ابعاد 60 در 45 سانتی متر که به آنها یک و نیم ورقی نیز گفته می شود، با این دستگاه چاپ می شوند.

دستگاه چاپ افست 4.5 ورقی:

ابعاد سیلندر این دستگاه 100 در 70 سانتی متر است. این دستگاه بیشتر برای پروژه هایی که تیراژ نسبتا بالایی دارند استفاده می شود. اگر بخواهیم این دستگاه را از لحاظ کیفیت با دستگاه چاپ 2 ورقی مقایسه کنیم باید گفت تفاوت چندانی ندارند؛ اما هزینه این دستگاه بسیار بیشتر است.

 

دستگاه چاپ افست رول یا وب فد

اصلی ترین تفاوت این دستگاه در نوع تغذیه کاغذ آن است. در چاپ های ورقی یا شیت، از کاغذهایی که به اندازه مدنظر برش خورده اند استفاده می شود. اما در این روش همانطور که از نامش پیداست، کاغذها به صورت رول های پیوسته وارد می شوند که وزن نسبتا زیاد (حدود 100 تنی) دارند. علاوه بر این تفاوت ها، دستگاه چاپ رول، سرعت بالایی داشته و حدودا می تواند در هر ساعت 60 هزار نسخه خروجی داشته باشد؛ در صورتی که با دستگاه شیت در هر ساعت بین 10 تا 12 هزار نسخه به چاپ می رسد.

 

 

مدل رنگ ها در چاپ افست

سیستم رنگی که در چاپ افست استفاده می شود CMYK نام دارد که در واقع به آن چاپ 4 رنگ گفته می شود. این کلمه بر گرفته از حروف اول رنگ های Cyan یا فیروزه ای، Magenta یا ارغوانی، Yellow یا زرد، Key یا Black در واقع مشکی می باشد. در این روش چاپی هر یک از این رنگ ها می توانند غلظت های متفاوتی از 1 تا 100 داشته باشند. سایر رنگ ها نیز از ترکیب همین 4 رنگ به وجود می آیند.

 

فرایند چاپ افست

فرایند این نوع چاپ را به صورت مرحله به مرحله خواهیم گفت : ابتدا در مرحله اول، باید این نکته را بدانید که طرحی که توسط طراح ارائه می گردد به 2 صورت می باشند: یا طرح مصنوعی هستند که در واقع به صورت نقاشی می باشند و یا طرح های طبیعی که عکس هستند. این طرح تبدیل به سی دی شده و به لیتوگرافی ارسال می گردد. در این بخش، تجزیه رنگ (به صورت تک رنگ) روی طرح انجام می شود. همانطور که توضیح داده شد، رنگ ها به صورت CMYK هستند.

پس از تجزیه رنگ، فیلم آماده می شود؛ البته این بخش در دستگاه های پیشرفته پلیت ستر CTP حذف خواهد شد و نیازی به تهیه فیلم نیست. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، زینک های چاپ افست، با لایه حساس به نور پوشش داده شده اند؛ به این صورت که هنگامی که نور داده می شود، لایه حساس قسمت های بدون تصویر زینک خاصیت خود را از دست می دهند و در موقع ظهور، شسته می شوند.

 

کاربرد چاپ افست

یکی از آشکارترین و کارآمدترین کاربردهای چاپ افست، برای انتشار روزنامه هاست. به غیر از آن، در چاپ کتاب، اسناد و مدارک مالی شرکت ها و سازمان ها نیز از این رو استفاده می گردد.

در فرایند بسته بندی و تبلیغات مثل چاپ بروشور، تراکت، استیکر و… نیز به صورت معمول از روش چاپ افست استفاده می شود. در پاکت های سی دی، انواع نقشه، بازی های فکری و کارتی، بازی های تخته ای و بسیاری موارد دیگر نیز از چاپ افست استفاده می شود.

 

نوشته شده توسط : الهام رحیمی

بازاریابی چاپی

1402/03/27 در ساعت 14:31:19

بازاریابی چاپی می تواند راهی موثر برای دستیابی به مشتریان بالقوه باشد، زیرا به شما امکان می دهد اطلاعات ملموسی درباره شرکت یا محصول خود در اختیار آن ها قرار دهید.

بازاریابی چاپی

تغییرات صنعت چاپ در ایران

1402/02/16 در ساعت 14:10:12

صنعت چاپ جهان آن طور که در ایران وانمود می‌شود نشر را کنار نگذاشته بلکه در حال تبدیل فناوری‌های چاپ انبوه به خدمتگزارانی برای بازار سفارشات کم‌تیراژ است که نمونه‌هایی از این فناوری‌ها را در ماشین‌آلات چاپ گاس می‌توان دید.

تغییرات صنعت چاپ در ایران

رنگ های حساس در چاپ افست

1402/01/29 در ساعت 14:55:46

شناخت رنگ و طریقه به کارگیری صحیح رنگ، یکی از ملزومات حیاتی یک طراح است که باید نسبت به آن شناخت داشته باشد، زیرا چاپ خوب بازتابی از یک طراحی خوب واصولی است.

رنگ های حساس در چاپ افست

چاپ سررسید

1401/10/26 در ساعت 12:33:36

نحوه چاپ سررسید سفارشی : تمام مراحل به صورت اختصاصی برای شرکت سفارش دهنده طراحی و چاپ می شود و به علاوه طراحی و نحوه چاپ سررسید سفارشی به نوع کسب و کار و محیط کار و …. نیز بستگی دارد.

چاپ سررسید

چرا کارت ویزیت ها اندازه استاندارد دارند؟؟

1401/06/19 در ساعت 14:27:43

حتما تا کنون بارها به این فکر کرده‌اید که برای تبلیغ کسب و کار خود کارت ویزیت چاپ کنید. اما آیا از سایز طراحی کارت ویزیت و ابعاد استاندارد آن اطلاع دارید؟ آیا تا کنون به این فکر کرده‌اید که چرا همه کارت‌ها سایز و اندازه یکسانی دارند و ابعاد کارت ویزیت چرا اهمیت دارد؟

اهمیت داشتن لوگو برای کسب و کارها

1401/06/09 در ساعت 15:01:30

تا بحال به این مسئله دقت کرده‌اید که بلافاصله بعد از دیدن لوگوی یک برند مطرح و معروف، کالا یا خدماتی که آن برند ارائه می‌کند در ذهنتان مجسم می‌شود؟حتی اگر در لوگو نامی از آن برند برده نشده باشد.

اهمیت داشتن لوگو برای کسب و کارها
نظر جدید
0%